MSC – Mindful Self Compassion, 8 v

Kursstart 16 februari 2021 i samarbete med Humanova – onlinekurs!

Få verktyg för att hantera stress och svåra känslor. Boosta din kapacitet för trygghet, glädje och välbefinnande. Du går kursen för din egen skull men den är även steg 1 i den internationella lärarutbildningen!

Mindful Self Compassion, MSC,  fokuserar på hur vi i medveten närvaro kan börja möta oss själva med mer medkänsla, värme och kärlek. Det är ett banbrytande program skapat av psykologiprofessor Kristin Neff, psykologiprofessor tillsammans med Christopher Germer, psykolog och psykoterapeut. MSC bygger på Mindfulnessbaserad stressreduktion, kärleksfull vänlighet/medkänsla med inslag av anknytningsteori och hjärnforskning. Mindful Self Compassion passar alla och övar hjärnan att medvetet uppleva glädje och välbehag. Mindful Self compassion har goda effekter vid oro, ångest, nedstämdhet, prestationsångest, relationsproblem dålig självkänsla, självkritik och stress.
Forskning visar att Mindful Self Compassion gynnar återhämtning, resiliens, inre styrka och trygghet, glädje och välbefinnande. Det ökar vår motivation till förändring, vi blir mindre rädda för att misslyckas och mer benägna att pröva igen.

Att vara både medvetet närvarande och självmedkännande leder till ökad balans och välbefinnande i våra liv.

När: Tisdagar kl 17.30-20.00.  16/2, 23/2, 9/3, 23/3, 13/4, 20/4, 27/4 & 5/5. Tyst halvdagsretreat den 25 april finns som tillägg. Se nedan.

Pris: 5.490 kr inkl moms för privatperson. (5.490 exkl moms för företag). 20% rabatt för studerande, arbetslösa och sjukskrivna.

Anmälan och frågor: in-balance@mail.nu. Tel: 0704678679. Anmälan är bindande.

Kursledare: Marie Swartling Philip, Med mag Beteendevetenskap, Mindfulnesslärare/MBSR, Lärare MSC

Tillägg
Tyst halvdagsretreat med fokus på självmedkänsla

Välkommen till en halvdag för dig själv i stillhetens tecken. Vi ger oss tid för det långsamma – varandet. Retreaten är mindfulnessbaserad och ger en möjlighet att fördjupa medveten närvaro och självmedkänsla. Tillsammans i grupp praktiserar vi olika övningar i tystnad och stillhet. Tystnad drar uppmärksamheten inåt och ger dig möjlighet att komma i närmare kontakt med dig själv. Läraren guidar och du får under fyra timmar försjunka i oavbrutet utövande. Det blir en variation av sittande, liggande och gående övningar samt rörelse.

Ledig klädsel rekommenderas liksom egen meditationskudde och yogamatta om du har.

Vi tar en lite längre paus så ta gärna med ett mellanmål om du vill. Det kommer att finnas frukt, te och kaffe.

Datum: 25 april
Tid: 09:00-13:00
Pris: 590 SEK inkl. moms
Inga förkunskaper krävs.

Efter anmälan till kursen kommer vi skicka ut ett mejl och fråga om du vill delta på halvdagsretreaten.

Välkommen att utforska kraften i en tyst meditationsretreat!

Buddhas hand