En gedigen introduktion till mindfulnessbaserad stressreduktion, MBSR.

MBSR är originalprogrammet från Jon Kabat Zinn, Ph.D, grundare för Center of Mindfulness på UMass Medical School, USA

Baskurs i mindfulness ger en gedigen introduktion till mindfulness – vad det är och hur man praktiskt använder det i jobb och vardag. Du får enkla verktyg för att förebygga och återhämta dig från stress och lär dig vara mer närvarande. Kursen pågår under två dagar där övningar varvas med teori och du får grundläggande kunskap inom det forskningsbaserade programmet mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR).

Omfattande forskning visar att mindfulnessbaserade interventioner är verksamma vid exempelvis stress, ångest, nedstämdhet och smärtproblematik. Forskning visar dessutom att mindfulness kan bidra positivt inom en mängd områden – genom att vi ökar vårt fokus och får mer energi ökar vi också möjligheten till att göra medvetna val samtidigt som det minskar prestationsångest och förebygger empatiutmattning. Vår självkännedom fördjupas och vi får större medvetenhet om kopplingen mellan tankar, känslor och kroppsförnimmelser. Det ger snabbare återhämtning, vilket leder till ökad livskvalitet och förmåga att hantera utmaningar.

Magisteruppsats Arbete och Hälsa, KI av Marie Swartling Philp

För vem

Baskursen i mindfulness passar dig som vill få tillgång till mindfulness som ett redskap i arbetet eller för egen personlig utveckling.

Stort tack för fina dagar med dig. Kände verkligen att dom har burit mig hem till mig själv. En pusselbit som jag har väntat på – både privat och för mitt jobb som Yogalärare – och såklart till mina andra klasser.Idag kom en deltagare fram efter min Pilatesklass. Jag fick så fin feedback. Hon berättade om känslan i sin närvaro under passet. Jag log och kände mig så tacksam över att jag har förmågan att förmedla/guida. Namaste
Agnes Hederström
Underbar kurs! Fantastisk lärare, innehåll, upplägg, struktur, litteratur och upplevelse. Minns de dagarna med glädje och vill lära mig mer! Användbart dagligen i varje andetag.
Mycket bra och tänkvärt. Lugna bra övningar, bra förklaringar och tydlighet i ämnet. Fungerade bra via webben.
Härliga dagar som gett mig en djupare insikt i vad mindfulness är och hur det kan användas.
Så lugn och harmonisk. Kunnig och pedagogisk.
Härliga dagar som gett mig en djupare insikt i vad mindfulness är och hur det kan användas
Fantastisk kurs, jag blev verkligen inspirerad till att ta in mer mindfulness i mitt liv! Jättebra lärare och bra upplägg.

Fakta

Program: MindfulnessBaserad StressReduktion (MBSR)

Förkunskaper: inga

Pris: 4900 kr inkl moms

Ingår: Kurskompendium

Kursledare: Marie Swartling Philip, Mindfulnesslärare MBSR samt MSC, Med mag/Beteendevetare samt Kommunikolog.

Intresseanmälan