Kurs i Självmedkänsla – Mindful Self-Compassion

Vi ger originalprogramet i MSC av Kristin Neff, psykologiprofessor tillsammans med Christopher Germer, psykolog och psykoterapeut.

Programmet MSC, Mindful Self-Compassion, bygger på Mindfulnessbaserad stressreduktion, kärleksfull vänlighet/medkänsla med inslag av anknytningsteori och hjärnforskning. Forskning visar att Mindful Self-Compassion gynnar återhämtning, resiliens, inre styrka och trygghet, glädje och välbefinnande. Det ökar vår motivation till förändring, vi blir mindre rädda för att misslyckas och mer benägna att pröva igen.

För vem

Denna utbildning passar dig som vill få verktyg för att hantera stress och svåra känslor. Boosta din kapacitet för trygghet, glädje och välbefinnande. Att vara både medvetet närvarande och självmedkännande leder till ökad balans och välbefinnande i våra liv. Mindful Self-Compassion passar alla och övar hjärnan att medvetet uppleva glädje och välbehag. MSC har goda effekter vid oro, ångest, nedstämdhet, prestationsångest, relationsproblem dålig självkänsla, självkritik och stress.
Du går kursen för din egen skull men den är även steg 1 i den internationella lärarutbildningen.

MSC-kursen har varit mycket givande och hjälpt mig att kunna leva ett harmoniskt och lättare liv. Tack vare Maries kunnighet och hennes värme och empati har jag kommit en bra bit på vägen för att hitta lugn och ro, såväl i kropp som i sinne. Tack för en underbar kurs!
Birgitte
Att gå en kurs i MSC med Marie är väl investerad tid för den som, i likhet med mig, har en tendens att kräva mycket av sig själv. Med sitt lugna, vänliga, varma & kloka sätt guidar Marie deltagarna, genom olika övningar, strösslade med många visdomsord. Resultatet: ökat inre lugn & glädje & kärlek till i stort sett allt & alla, inte minst sig själv! Men sen är det som med all träning: färskvara. Och måste göra jobbet. Jag går gärna kursen igen!
Isabella

Innehåll

Under vår 8-veckors kurs i Mindful Self-Compassion fokuserar vi på hur vi kan möta oss själva med mer medkänsla och kärlek när vi går igenom svårigheter i livet – krisar, misslyckas eller känner oss otillräckliga. Du får kunskaper och praktiska verktyg i att möta känslor som självkritik, otrygghet och skam med mer nyfikenhet och vänlighet. Vi bygger resurser för självkärlek och vänlighet genom att hitta ett nytt sätt att relatera till oss själva.

Kursen har en praktisk inriktning och tar upp viktiga begrepp, teorier och nyckelmeditationer. Genom att kombinera mindfulness, självmedkänsla, anknytningsteori och hjärnforskning tillhandahålls verktyg för emotionell hållbarhet.

Kursen pågår under åtta veckor med veckovisa träffar à 2,5 tim. Kursen varvar teori och praktik och du får ljudfiler och reflektionsövningar att göra mellan träffarna.

Kursinnehåll:

  • Vad är självmedkänsla
  • Självkritikens och självmedkänslans fysiologi
  • Mindfulness – medveten närvaro
  • Kärleksfull vänlighet
  • Upptäck din medkännande röst
  • Möt svåra känslor och skam
  • Utforska utmanande relationer
  • Odla glädje, njutning och tacksamhet

Fakta

Program: Steg-1 i den internationella lärarutbildningen i MSC

Förkunskaper: inga

Ger behörighet: att söka lärarutb. i MSC steg 2

När: Tisdagar 15.30-18.00
1/10, 8/10, 15/10, 22/10, 5/11, 12/11, 19/11 och 26/11

Tyst halvdagsretreat den 10/11 kl 10.00-14.00 (ingår i kursavgiften)
läs mer här

Var: HumaNova, Skeppsbron 32, Stockholm

Pris: 5490 kr inkl moms för privatperson, exkl moms för företag.
20% rabatt för studerande, arbetslösa och sjukskrivna.

Ingår:  Ljudfiler och reflektionsövningar.

Anmälan: Humanova

Kursledare: Marie Swartling Philip, Med. mag. Beteendevetenskap, Mindfulnesslärare/MBSR och Lärare MSC

Intresseanmälan