Nia – Your body´s way – hållbarhet för gladare kroppar!

Träningsformen Nia (Neuromuscular Integrated Action) skapades i USA av Debbie och Carlos Rosas genom deras hängivna utforskande av kroppen för drygt 30 år sedan. Nia handlar om att locka fram lusten till rörelse och träna kropp och sinne utifrån kroppens naturliga sätt att röra sig – The Body´s Way.

Innehåll

Öka din kroppsliga och mentala medvetenhet och skapa styrka, kraft och smidighet. I Nia bejakas rörelseglädje och kroppens naturliga sätt att röra sig – The Body’s Way*. Nia kan utövas av alla, från otränade nybörjare till atleter. Du övar upp din förmåga att vara i kontakt med dig själv och din kropp i nuet, du tränar mindfulness genom rörelse. Fokus är dina upplevelser och det du förnimmer i din kropp. Det handlar inte om prestation och krav, utan om att uppleva och att vara lyhörd för kroppens behov. Nia hjälper dig att slappna av och att minska stress, samtidigt som du fyller på med energi. Nia ger dig livsglädje och välbefinnande i vardagen!

Olika rörelseformer från öst och väst har inspirerat Nia: Kampsport; distinkta rörelser, kraft, fokus, balans, Dans; glädje, form och frihet, uttrycksfullhet, Tekniker för Kroppsmedvetenhet; närvaro, andning, stillhet, läkning.

Passen utförs barfota för att få kontakt med fötterna, en källa till balans, medvetenhet och bra hållning. Vi dansar till härlig inspirerande musik.

Att dansa och guidas av Marie under ett NIA pass är en härlig upplevelse och att göra det i grupp ger mig kraft och livsglädje. Marie leder och instruerar på ett lågmält men kraftfullt sätt så att vi utmanar oss själva. Nia dans är för mig den ultimata motionsformen. Att dansa själv med andra i grupp ger mig både glädje, motion och ny energi. Body, Spirit och Mind begreppen i Nia är dansen med glädje, form och frihet, uttrycksfullhet, kreativitet. Kampsporter med distinkta rörelser, kraft, fokus och balans samt tekniker för kroppsmedvetenhet, närvaro, läkning, stillhet och andning. Så länge jag kan dansa – så länge känner jag livsglädje. Det har blivit ett behov att dansa så ofta jag kan. Nia r och har varit otroligt betydelsefullt för mig!
Eva
Dansar Nia med Marie Swartling sen flera år tillbaka. En fantastisk härlig form av dans. Marie leder oss genom olika rutiner på ett härligt och avslappnat sätt. Väldigt tillåtande och man känner sig bekväm oavsett nybörjare eller en van utövare. Musiken, rörelseglädjen och känslan är så härlig.
Christina

Fakta

Förkunskaper: inga

När: Måndagar 18-19
12/2, 19/2, 11/3 och 18/3

Plats: Danssalen, Idrottshallen, Dalarö.

Pris: 700 kr för 4 tillfällen, insättes på bg 5074-4382 eller swish 0704678679.
Early bird 650 kr före 31/12.
Drop in 200 kr.

Kontakt: Marie Swartling Philip, 070 467 86 79 eller marie@in-balance.se