Självmedkänsla – Mindful Self-Compassion – Möt dig själv med vänlighet

Självmedkänsla innebär att möta sig själv med omtanke och vänlighet när livet känns svårt. Introduktionskursen har en praktisk inriktning och är inspirerad av 8-veckors programmet i Mindful Self-Compassion (MSC). Du får ett smakprov på övningar från programmet, varvat med korta teoriavsnitt. Syftet är att bygga inre styrka och väcka förmågan att möta dig själv och din omgivning med mer medkänsla. Medkänsla är även ett vilsamt alternativ till jakten på självkänsla , utan krav på perfektion eller prestation.

MSC är utvecklat av psykologerna Kristin Neff och Christopher Germer och kombinerar mindfulness, självmedkänsla, anknytningsteori och hjärnforskning genom att tillhandahålla verktyg för emotionell hållbarhet och balans.

För vem

Introduktionskursen passar dig som är nyfiken på självmedkänsla och vill ha verktyg för din personliga eller yrkesmässiga utveckling. Kanske upplever du mycket stress och press i tillvaron och vill utforska nya vägar att möta detta och bygga inre styrka och boosta din kapacitet för trygghet, glädje och välbefinnande. Mindful Self-Compassion passar alla och övar hjärnan att medvetet uppleva glädje och välbehag. MSC har goda effekter vid oro, ångest, nedstämdet, prestationsångest, relationsproblen, dålig självkänsla, självkritik och stress.

MSC-kursen har varit mycket givande och hjälpt mig att kunna leva ett harmoniskt och lättare liv. Tack vare Maries kunnighet och hennes värme och empati har jag kommit en bra bit på vägen för att hitta lugn och ro, såväl i kropp som i sinne. Tack för en underbar kurs!
Birgitte
Att gå en kurs i MSC med Marie är väl investerad tid för den som, i likhet med mig, har en tendens att kräva mycket av sig själv. Med sitt lugna, vänliga, varma & kloka sätt guidar Marie deltagarna, genom olika övningar, strösslade med många visdomsord. Resultatet: ökat inre lugn & glädje & kärlek till i stort sett allt & alla, inte minst sig själv! Men sen är det som med all träning: färskvara. Och måste göra jobbet. Jag går gärna kursen igen!
Isabella

Innehåll

I kursen får du smaka på olika verktyg för att möta svåra känslor som självkritik, otrygghet och otillräcklighet med mer nyfikenhet och vänlighet. Vi bygger resurser för självkärlek och vänlighet genom att hitta ett nytt sätt att relatera till oss själva och tillvaron. Självmedkänsla innehåller komponenterna medveten närvaro, allmänmänsklighet och vänlighet mot oss själva. Att vara både medvetet närvarande och självmedkännande leder till ökad balans och välbefinnande i våra liv. Kursen är upplevelsebaserad och pågår under 4 veckor. Du får ljudfiler och reflektionsövningar att göra mellan träffarna.

Kursinnehåll:

  • Vad är självmedkänsla
  • Självmedkänsla istället för självkritik
  • Hjärnans hot– och trygghetssystem
  • Mindfulness – medveten närvaro
  • Upptäck din medkännande röst
  • Att odla glädje, tacksamhet och kärleksfull vänlighet
Vår uppgift är inte att söka kärleken, utan att söka och finna de hinder inom dig som du har rest emot den.

Rumi

Fakta

Förkunskaper: inga

Pris: 2500 kr inkl moms. 2500 kr exl moms för företag.

Ingår: Ljudfiler och reflektionsmaterial

Kursledare: Marie Swartling Philip, Med magister Beteendevetenskap , Mindfulnesslärare/MBSR och lärare i Mindful Self-Compassion MSC

Intresseanmälan