Retreat med rörelse och stillhet: yoga, qigong, dans, meditation och samtal

Känns det som att du springer ifrån livet och alltid är uppe i varv? Hur skulle det då vara med en helg för att sakta ned tempot och återknyta kontakten med livet självt? Dagar för återhämtning, näring och påfyllning av energi i vårens skönaste tid? Vi utforskar balansen mellan rörelse och vila och när oss själva genom naturupplevelser, vegetarisk mat och balanserade aktiviteter. På Frötuna gård kan vi landa i skönhet och enkelhet och komma oss själva nära. Ett närande i dubbel bemärkelse!

Vi startar dagen lugnt med morgonmeditation i orangeriet och därefter intar vi en näringsrik frukost. Under dagen leds du i olika övningar såsom yoga, qigong, rörelse till musik och reflektioner. Vi hittar kraften i det långsamma och delar av helgen sker i tystnad för att skapa möjlighet för djupare reflektion och insikter. Det finns också utrymme för egen tid. Vi tar tillvara Frötunas unika miljö och natur. En plats som fyller på kropp och själ och ger sinnet tid att komma till ro. Här kan vi utforska hur vi kan skapa balans i vår vardag och fylla på med resurser. Varsamt väcker vi sinnena och livslusten till liv.

Frötuna Gård

En unik retreatmiljö för tystnad, stillhet, samtal och reflektion. En besjälad plats där omtanke och hjärta lagts vid varje detalj och med förstklassig mat. Maten är viktig både för hälsan och välbefinnandet. På Frötuna Gård väljer man gärna ekologiskt och närproducerat och har ett helhetsperspektiv med tanke på miljö och säsong. Under retreaten serveras vegetarisk kost. Meddela gärna i förväg om du har speciella behov.

I källarvalvet i stora huset ligger Frötuna Gårds badavdelning med hamam, bastu, relaxavdelning och utomhuspool. Några få tider för massage kommer att finnas och kan tas i anspråk av deltagare i den ordning anmälan/inbetalning av anmälningsavgift gjorts.

Frötuna Gård & Retreat ligger en knapp timme norr om Stockholm, strax öster om Uppsala.
Läs mer om retreatprogrammet och Frötuna gård: www.frotuna.nu

Vill skicka ett innerligt TACK till er båda för en fantastisk retreat. Miljö, väder, mat och människorna bidrog förstås, men ni lade ramen och innehållet som gjorde det hela till en, för mig fantastisk upplevelse. Många insikter, stora som små, och ett LUGN och ENERGI/FOKUS som är så häftigt att uppleva. Ni skapade ett flöde och en tanke i allt, och kompletterar varandra på ett härligt sätt, både i er kunskap och personlighet.Nu tillbaka i vanliga världen, får jag jobba på att behålla känslan, men med ett andetag och en titt på en bild från helgen i minnet eller telefonen hjälper!
Karin
Jag deltog i ett tyst retreat på Frötuna gård i oktober 2020. Det var en helt magisk plats att vara på. Så tyst och lugnt och naturen bjöd på så mycket vackert. Ledarna Marie och Ulrika guidade oss med varsamhet och hjärta in till vårt inre rum, genom fina meditationer, yoga och Niadans. Och maten lagade med stor kärlek blev pricken över i:et. Tusen tack för att jag fick vara en del av detta.
Sanne – Helgretreat & Restart Frötuna Gård

Fakta

Förkunskaper: inga

När: 17:00 den 3 maj till ca 14.30 den 5 maj

Plats: Frötuna gård Uppsala, vägbeskrivning

Pris: Dubbelrum inkl helpension, retreatprogram och hamambad 5 850 kr inkl moms
Enkelrum inkl helpension, retreatprogram och hamambad 6 650 kr inkl moms

Anmälan senast: 31 mars

Anmälningsavgift: 1 900 kr inkl moms

Anmälan och info: marie@in-balance.se eller 0704-678 679

Retreatledare: Marie Swartling Philip och Santoshi Pörner

Intresseanmälan